Per què no és el panell solar situat a la part superior del cotxe?

Per què no és el panell solar situat a la part superior del cotxe?

L'energia solar és una font ideal d'energia, i la gent mai no ha deixat de desenvolupar-la. L'ús de l'energia solar, avui en dia, és a tot arreu. Escalfadors d'aigua solars, carregadors de telèfons mòbils solars, clips solars de cabell, etc.


solar panel


Els automòbils han estat una indústria de ràpid creixement a la Xina en els últims anys. Els cotxes necessiten petroli i l'oli és un recurs no renovable. Per tant, tothom té la idea que no és factible muntar panells solars a la part superior del cotxe per proporcionar electricitat al cotxe, estalviant així energia i reduint la contaminació.

Baixa taxa de conversió i potència insuficient

Actualment, la tecnologia més avançada de generació d'energia de la pel·lícula prima de GaAs, amb milers de llum solar directa, té un percentatge de conversió ideal del 31,6%, i el percentatge de conversió real és d'aproximadament el 20%. Segons el panell solar del cotxe que cobreix una superfície de 6 metres quadrats, el clima està bé, d'acord amb l'energia del sol de 1KW / metre quadrat, es pot obtenir el temps d'exposició diària de 5H, aproximadament 6 graus d'energia. El cotxe elèctric actual consumeix 15 graus d'electricitat per cada 100 quilòmetres. Podeu córrer fins a 40 quilòmetres diaris.


solar panel2


Això es calcula d'acord amb el nivell més alt, i la meitat de la zona d'il·luminació del tauler solar real és bona. Sumant-se als núvols foscos que passen, la meitat de l'energia és gairebé igual, la reducció del percentatge de conversió i les dades no estan disponibles durant 10 quilòmetres. Òbviament no hi ha prou potència.

Preu car, baix

Cèl·lules solars de pel·lícula fina, cada metre quadrat, potència de 175W, pes 3.5KG, preu 1395RMB, tot el cotxe és de 6 metres quadrats, necessita 8370 iuans, mentre que augmenta el pes del cotxe almenys 21KG. Es troba a 10 quilòmetres cada dia. No és tan bo com comprar unes quantes bateries de liti, el preu és molt baix.

Els costos de manteniment són elevats, que afecten la seguretat de tot el vehicle

La bateria d'arsènic de gal·li té característiques de plasticitat, llarga vida útil i reparabilitat. No obstant això, els costos de producció han estat elevats i és difícil de popularitzar. Les barres del cotxe són inevitables, i el cost de la reparació dels panells solars és elevat. El manteniment posterior a la instal·lació no està en marxa, és fàcil de reduir, afectant la seguretat motriu del cotxe


solar panel1


Contaminació invisible, el galio és heavy metall

L'energia solar en sí mateixa no és contaminant, i el procés de generació d'energia de la pel·lícula d'arseniuro de gal·li utilitzat també és no contaminant. L'arseniuro de gal·li acabat també és no tòxic, però l'arsènic dins del procés sintètic és altament tòxic, i el galio també és un metall pesat. La distància és tan propera cada dia, no hi ha contaminació oculta. Els panells solars danyats no tenen opcions de reciclatge i estan inevitablement contaminats.

En l'actualitat, la capacitat de les cèl·lules solars és limitada, la potència de sortida és inestable i les condicions climàtiques s'utilitzen per satisfer la demanda de vida. Per tant, els panells solars no s'instal·laran a la part superior del cotxe popular.

La tecnologia de les cel·les solars també està fent un progrés continu. Un dia conduirem cotxes solars naturals i viatgem milers de milles.

Yangtze Solar Power Co, Ltd

Correu electrònic: info@yangtze-solar.com
Telèfon: 0086-173 3300 5102

Wechat: 188 5826 1705

Web: www.yangtze-power.com

Afegeix: No.231 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR Xina

No.3, Huaxing Road, Jintan, Jiangsu PR Xina