Quines són les classificacions de materials per als panells solars?

Quines classificacions de materials tenen els panells solars?


Actualment, els materials de silici cristal·lí (incloent silici policristal i silici monocristal) són els materials fotovoltaics més importants, i la seva quota de mercat supera el 90% i continua essent el material principal de les cèl·lules solars durant un llarg període de temps en el futur. . La tecnologia de producció de materials de polisilici ha estat a les mans de 10 fàbriques de 7 empreses de tres països, incloent-hi els Estats Units, el Japó i Alemanya, formant un bloqueig tècnic i el monopoli del mercat.


La demanda de polisilícia és principalment de semiconductors i de cèl·lules solars. Segons diferents requisits de puresa, es divideix en grau electrònic i grau solar. Entre ells, per al polisilici de grau electrònic van representar al voltant del 55%, el polisilici de grau solar va representar el 45%, amb el ràpid desenvolupament de la indústria fotovoltaica, la taxa de creixement de la demanda de cèl·lules solars per polisilici és superior al desenvolupament del polisilici de semiconductors, és S'espera que el 2008 la demanda de polisilici solar superi el polisilici de grau electrònic.


El 1994, la producció total de cèl·lules solars al món era de només 69 MW, i el 2004 era propera als 1200 MW, que va augmentar 17 vegades en només 10 anys. Els experts prediuen que la indústria fotovoltaica solar superarà l’energia nuclear com una de les fonts d’energia més importants de la primera meitat del segle XXI.


Panells de silici cristal·lí: cèl·lules solars de silici policristal, cèl·lules solars de silici monocristal.


Panells de silici amorf: cèl·lules solars de pel·lícula prima, cèl·lules solars orgàniques.


Panell de colorant químic: cèl·lula solar sensibilitzada amb colorant.


Cèl·lula solar flexible Una cèl·lula solar multicomputadora fa referència a una cèl·lula solar que no està formada per un material semiconductor d'un sol element.


Hi ha moltes varietats d’investigació en diversos països, la majoria dels quals encara no s’han industrialitzat, principalment en les següents categories:


a) Cèl·lula solar de sulfur de cadmi


b) cèl·lules solars d’arsenic de galio


c) Cèl·lules solars de selenur de coure de l'indi (noves cèl·lules solars de pel·lícula prima de Cu (In, Ga) Se2 de gradient de separació multi-banda)

El Cu (In, Ga) Se2 és un tipus de material absorbent solar amb un rendiment excel·lent. Disposa d'un material semiconductor multicapa amb un interval de banda d'energia de degradat (la diferència de nivell d'energia entre la banda de conducció i la banda de valència), que pot ampliar el rang d'espectre d'absorció solar i millorar la conversió fotoelèctrica. efectivitat. En base a això, es pot dissenyar una cèl·lula solar de pel·lícula prima amb una eficiència de conversió fotoelèctrica significativament més alta que una cèl·lula solar de pel·lícula prima de silici. El percentatge de conversió fotoelèctric que es pot aconseguir és del 18%. A més, no s’ha trobat que aquestes cèl·lules solars de pel·lícula prima tinguin un efecte de degradació del rendiment (SWE) a causa de la radiació òptica, i l’eficiència de la conversió fotoelèctrica s’ha millorat en uns 50-75 que la de panells solars de pel·lícula prima comercial. %, que és el nivell més alt d'eficiència de conversió fotoelèctrica del món en cèl·lules solars de pel·lícula prima. Les cèl·lules solars de pel·lícula prima flexible es distingeixen de les cèl·lules solars convencionals.


Les cèl·lules solars convencionals es construeixen generalment amb materials EVA i làmines de cèl·lules al mig de dues capes de vidre. Aquests components són pesats i requereixen un suport per a la instal·lació i no són fàcils de moure.


La cèl·lula solar flexible de pel·lícula prima no necessita utilitzar una placa posterior de vidre i una placa de coberta, i el pes és un 80% més lleuger que el mòdul de cèl·lula solar de doble vidre. La peça de la bateria flexible que utilitza la placa posterior del pvc i la coberta de la pel·lícula ETFE es poden doblar uniformement i és convenient portar-la. No calen suports especials per a la instal·lació, que es poden instal·lar fàcilment al sostre i a la part superior de la botiga.


El desavantatge és que l’eficiència de conversió del fotoelèctric és inferior a la dels components convencionals de silici cristal·lí.


Yangtze Solar Power Co., Ltd

Correu electrònic: info@yangtze-solar.com
Què és l'aplicació: 0086-188 5826 1705

Telèfon: 0086-173 3300 5102

Wechat: 188 5826 1705

Web: www.yangtze-power.com

Afegiu: No.231 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR, Xina

No.29, Xinzhou Road, Yongkang, Zhejiang PR Xina