És probable que l'energia solar pressioni el preu de la plata al mig de l'any

Nova Delhi: es preveu que els comerciants arribin a 40.000 a 41.000 rupies un quilogram aquest any, ja que la demanda de panells solars i vehicles elèctrics continua creixent. A finals de 2017, el preu del metàl·lic físic en el mercat local és de 39.237 rupies per quilogram.


"En els últims anys, la demanda de plata ha augmentat, augmentant el preu, la demanda prové principalment dels panells solars i del fabricant d'automòbils elèctrics, esperem que els preus de plata s'incrementin aquest any, probablement els intercanvis MCX o els preus del mercat d'entitats durant el mes de juliol a agost , va arribar a 40000-41000 rupies ($ / kg ", va dir el vicepresident d'Anòxia Gupta, Angel Commodities Research.

Al mercat intern, els preus de plata es van mantenir volàtils el 2017, amb un màxim de 43.990 rupies per tona i un preu de fons de 35.460 rupies per quilogram. Segons el GFMS de Thomson Reuters, la demanda de plata per a aplicacions fotovoltaiques solars va pujar un 23 per cent l'any passat, el segon any consecutiu.


L'Índia és el major consumidor i importador de plata, amb un consum anual de 7.000 tones. La quantitat de plata és de 550 a 600 tones per any.


La quantitat de plata utilitzada en les cèl·lules solars es va reduir en un 5-6% anual. Tot i així, un augment del 20% en el mercat global compensava això.


El zinc d'Hindustan produeix 500 tones de plata l'any i busca el mercat intern. Sunil Duggal, el seu cap executiu, diu que l'Índia és ara un importador del 100% dels components solars, principalment de la Xina i el Japó.


"El 2022, hi haurà 100 megawatts de producció solar i unes 4.000 tones de plata per a components solars", va dir. En veure oportunitats de creixement, la companyia augmentarà la seva producció a 1.000 tones en els pròxims tres o cinc anys, va dir Duggal. Va afegir: "aquesta expansió impulsarà l'energia solar a l'Índia i proporcionarà la plata molt necessària com a matèria primera per a les empreses emergents que desenvolupen panells solars".

Ctor of India, empresa de disseny solar i enginyeria Gensol Anmol Singh Jaggi, va dir: "el consum de plata està disminuint en el panell i es reemplaça per coure, però, l'enorme creixement de la producció de components condueix a l'alt consum de plata.


"Quan parlem d'un mòdul, la part més cara és l'oblea", diu Mudit Jain, gerent sènior de Bridge to India, una empresa de consultoria solar. "el segon component més car és plata, que afegeix valor". Una vegada que el preu de la plata augmenta, la gent canviarà a alternatives com el coure i l'alumini, en última instància en funció del mercat de productes bàsics.

http://www.yangtze-power.com/