Cèl·lules solars rganiques: una nova opció per a l’energia verda en el futur

rganic Solar Cells: Una nova opció per a l’energia verda en el futur

Es preveu que les cèl·lules solars orgàniques estiguin disponibles comercialment

Entre les tecnologies que utilitzen els humans l’energia solar, les cèl·lules solars, és a dir, els dispositius que converteixen directament l’energia lumínica en energia elèctrica mitjançant l’efecte fotovoltaic, actualment s’utilitzen àmpliament i una de les tecnologies més prometedores.

Durant molt de temps, les persones han fet que les cèl·lules solars siguin més basades en materials inorgànics com el silici cristal·lí. No obstant això, aquesta producció de bateries presenta els desavantatges d’un procés complicat, un cost elevat, un gran consum d’energia i una forta contaminació. Podem trobar un nou tipus de cèl·lula solar de baix cost, alta eficiència, flexibilitat i facilitat ambiental per desenvolupar un nou tipus de cèl·lula solar, que ara és l’objectiu de científics de tot el món.

"Utilitzar els materials de carboni més abundants a la Terra com a matèria primera bàsica i obtenir energia verda d'alta eficiència i de baix cost a través de mitjans tècnics és de gran importància per resoldre els principals problemes energètics que té la humanitat". Chen Yongsheng va introduir-ho a partir dels anys setanta. La investigació d’electrònica orgànica i materials funcionals orgànics (polímer) ofereix una oportunitat per a la realització d’aquest objectiu.

En comparació amb els materials semiconductors inorgànics representats pel silici, els semiconductors orgànics tenen molts avantatges, com a baix cost, diversitat de materials, funcions ajustables i preparació d'impressió flexible. Actualment, les pantalles basades en diodes de llum orgànica (OLED) orgànics s’han comercialitzat i s’utilitzen àmpliament en telèfons mòbils i pantalles de televisió.

La cèl·lula solar orgànica basada en el material de polímer orgànic com a capa activa fotosensible presenta els avantatges de la diversitat de l’estructura del material, la preparació d’impressió de baix cost d’àmplia superfície, la flexibilitat, la translucència i fins i tot la transparència, i té moltes propietats excel·lents que no posseeixen les cèl·lules solars inorgàniques. tecnologia característica. A més de ser un dispositiu normal de generació d’energia, té un gran potencial d’aplicació en altres camps com la integració d’estalvis d’estalvi d’energia i els dispositius portables, cosa que ha despertat un gran interès en el món acadèmic i industrial.

"Especialment en els últims anys, la investigació sobre cèl·lules solars orgàniques ha aconseguit un ràpid desenvolupament i s'ha actualitzat de manera contínua l'eficiència de conversió fotoelèctrica. Actualment, la comunitat científica creu generalment que les cèl·lules solars orgàniques han arribat a la vigília comercial de l'alba.


Energia solar Yangtze Co, Ltd

Correu electrònic: info@yangtze-solar.com
Telèfon: 0086-173 3300 5102

Wechat: 188 5826 1705

Web: www.yangtze-power.com

Afegiu: No.231 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR China

Núm. 29, carretera de Xinzhou, Yongkang, Xina, PR de la Xina