Es va inventar una cèl·lula solar inversa a l'estranger, que pot generar font elèctrica de llum radiant calor des de la Terra nocturna.

Es va inventar una cèl·lula solar inversa a l’estranger, que pot generar font de llum elèctrica radiant calor des de la terra nocturna.

El 16 de setembre, segons informes de mitjans de comunicació estrangers, els investigadors de la Universitat de Stanford van inventar una "cèl·lula solar inversa" que podria generar calor de la calor radiada de la Terra durant la nit.


La majoria de les plaques solars generen electricitat a partir del sol mitjançant un procés físic anomenat efecte fotovoltaic, que produeix electricitat en determinats materials. Tot i això, els científics han inventat un altre dispositiu nou que utilitza la diferència de temperatura entre el sol i la terra per crear l’energia disponible.


A la nit, el sòl és més càlid que l’aire, cosa que significa que la terra irradia calor, un procés conegut com el refredament radiant del cel. El dispositiu utilitza aquest intercanvi de temperatura i el converteix en energia elèctrica.


Tot i que el refredament radiant del cel produeix molta menys energia que les cèl·lules solars directament del sol, és suficient per il·luminar una bombeta LED. Els investigadors afirmen que això ajuda a proporcionar energia fiable en zones fora de la xarxa del món.


Els investigadors van assenyalar que el dispositiu de prova de concepte està fabricat amb components de mercaderies de baix cost i fora de la prestació per un cost total inferior a 30 dòlars. Consta d’una caixa de poliestirè recobert d’una pel·lícula de polièster aluminitzat amb una placa d’alumini de 200 mm pintada de negre i adherida per actuar com a “emissor tèrmic”.


La calor entra a l’aire des del terra, entra al disc a través d’un petit tros d’alumini a la part inferior de la caixa i, a continuació, s’irradia la calor a l’aire. Aquesta prova produeix 25 milliwatts d’energia per metre quadrat, suficient per alimentar una petita llum LED.


Al mateix temps, els investigadors afirmen que, en climes més aïllats i més secs, podran aconseguir una potència de 0,5 watts per metre quadrat de disc.


La unitat també pot funcionar de manera inversa durant el dia, absorbint la llum del sol i generant electricitat de la calor del sol al disc. L’energia elèctrica generada també es pot utilitzar per alimentar petits sensors en zones remotes, la seva vida útil no està limitada per la bateria i la vida del mòdul termoelèctric es pot ampliar per un ordre de magnitud a causa de la vida del mòdul termoelèctric.


Energia solar Yangtze Co, Ltd

Correu electrònic: info@yangtze-solar.com
Telèfon: 0086-173 3300 5102

Wechat: 188 5826 1705

Web: www.yangtze-power.com

Afegiu: No.231 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR China

Núm. 29, carretera de Xinzhou, Yongkang, Xina, República de Zhejiang X