Els productes fotovoltaics de la Xina porten llum a Àfrica, i la vida ha canviat dramàticament.

Segons els mitjans occidentals, l'únic entreteniment de la família ocotti després del capvespre al petit poble de Badmun al nord d'Uganda és escoltar el conte del seu pare. Aquestes històries són l'única manera perquè els nens entenguin el món exterior. Però fa uns mesos la seva història va afegir alguna cosa nova. La família va pagar una ràdio i un panell solar. Cada dia posen panells solars fora de les seves cases de palla per carregar les seves ràdios, telèfons mòbils i dues llums LED.

Per a un poble sense electricitat, aquest és un canvi important, segons el lloc web espanyol d'herald, el 14 de gener. Ara, els vilatans poden escoltar les notícies de nit, escoltar música, llegir llibres o treballar, i els panells solars els donen vida no podia imaginar abans.

Atès que els telèfons mòbils s'han convertit en ubiqua a l'Àfrica, han entrat a la vida de persones a parts remotes d'Àfrica, i una nova revolució ha portat grans canvis al poble africà. La popularitat dels sistemes d'energia solar domèstica està aporta llum a tots els racons d'Àfrica. El repte és enorme: 590 milions de persones a l'Àfrica subsahariana no poden utilitzar electricitat, i la majoria d'ells viuen a les zones rurals. Patrocinat per la banca mundial i la companyia de finances internacionals, té com a objectiu promoure el pla d'il·luminació d'Àfrica per a l'ús d'energia renovable després que les estadístiques van descobrir que en els últims cinc anys, almenys 23 milions van rebre energia solar, població d'Àfrica el 2030, 250 milions de persones.

Al centre de Kampala, el canvi va començar el 2008. La primera botiga per vendre panells solars a casa es va obrir aquí. Les botigues similars ara, i cada ocupat, els clients no només provenen del camp, sinó que també freqüenten la població urbana, ja que a Uganda, el poder és sovint algunes coses, es pot trobar un panell solar.

Segons l'informe, els panells solars que es venen a les botigues es caracteritzen per l'ús de la tecnologia alemanya, però la lectura acurada mostra que realment es realitzen a la Xina. Xina veu oportunitats aquí i s'ha convertit en un líder en el mercat de productes fotovoltaics barats. El 2015, la Xina va exportar més de 205 milions de les llums solars portàtils més barates a Àfrica per menys de dos euros, i Kenya, Tanzània i Etiòpia es van convertir en els seus principals mercats. Segons el banc mundial, a Kenya, on els pagaments mòbils són tan populars, més del 30 per cent de les persones que viuen en zones sense accés a l'electricitat tenen algun tipus de producte fotovoltaic.

1.jpg

Un vilatà a Sollotti, Uganda, està ajustant els seus panells solars.