Criteris de selecció inversor fotovoltaic solar.

L’inversor fotovoltaic és el component principal i un component important del sistema de generació d’energia solar fotovoltaica. Per tal de garantir el funcionament normal del sistema de generació d’energia solar fotovoltaica, és important seleccionar la correcta configuració de l’inversor fotovoltaic. La configuració de l’inversor es determina d’acord amb les especificacions tècniques de tot el sistema de generació d’energia fotovoltaica i en referència al manual de mostres de producte proporcionat pel fabricant. En general, també hem de tenir en compte els indicadors tècnics següents.


1, potència nominal de sortida


La potència de sortida nominal representa la capacitat del convertidor fotovoltaic d’alimentar energia a la càrrega. Un inversor fotovoltaic de gran potència de sortida pot portar més càrregues de potència. Quan seleccioneu un inversor fotovoltaic, primer considereu que té una potència nominal suficient per complir els requisits de potència elèctrica de l'equip sota la gran càrrega de Zui, així com l'expansió del sistema i l'accés d'algunes càrregues temporals. Quan l’equip elèctric té una càrrega purament resistiva o el factor de potència superior a 0,9, la potència de sortida nominal de l’inversor fotovoltaic es selecciona generalment per ser un 10% més gran que la potència total de l’equip elèctric en un 15%.


2, el rendiment d'ajust del voltatge de sortida


El rendiment d'ajust de tensió de sortida representa la capacitat de regulació de tensió de la tensió de sortida del convertidor fotovoltaic. En general, els productes inversors fotovoltaics proporcionen la desviació percentual de la tensió de sortida de l’inversor PV quan la tensió d’entrada de CC varia dins del rang de fluctuació admissible, que s’anomena normalment taxa d’ajust de tensió. Un inversor fotovoltaic d’alt rendiment també ha de donar la desviació percentual de la tensió de sortida de l’inversor fotovoltaic quan la càrrega canvia de zero a 100%, que s’anomena generalment regulació de càrrega. La velocitat de regulació de la tensió d’un inversor fotovoltaic amb un rendiment excel·lent ha de ser inferior o igual a ± 3%, i la taxa de regulació de la càrrega ha de ser inferior o igual a ± 6%.


3, l'eficiència general


L’eficiència global representa la magnitud de la pèrdua de potència del mateix inversor fotovoltaic. Els inversors fotovoltaics més grans també proporcionen valors d'eficiència per al funcionament de càrrega completa i el funcionament de baixa càrrega. Generalment, l'eficiència dels inversors per sota de KW hauria de ser del 80% ~ 85%; l'eficiència de 10KW hauria de ser del 85% ~ 90%; l'eficiència de potència superior ha d'estar per sobre del 90% ~ 95%. L’eficiència de l’inversor té un impacte important en el sistema de generació d’energia fotovoltaica per augmentar la generació d’energia eficaç i reduir el cost de generació d’energia. Per tant, s’ha de comparar el màxim d’inversor fotovoltaic i s’ha de seleccionar el producte amb major eficiència.


4, inicia el rendiment


L'inversor fotovoltaic s'ha de garantir que comenci de forma fiable amb càrrega nominal. Els inversors fotovoltaics d’alt rendiment es poden utilitzar per a startups a temps complet sense fer malbé els dispositius de commutació d’energia i altres circuits. Els inversors petits de vegades utilitzen mesures o circuits de posada en marxa suaus o limitant la corrent per a la seva pròpia seguretat.


La indústria fotovoltaica s’ha convertit en una indústria calenta d’Europa, Austràlia i ara la Xina. En pocs anys, els fabricants nacionals d'inversors fotovoltaics han nascut com brots de bambú, però hi ha certs estàndards per triar inversors solars.